Egykulcsos jövedelemadót tervez a Fidesz

Vágólapra másolva!
Családi típusú, egykulcsos személyi jövedelemadót tervez a Fidesz - értesült a Világgazdaság. Részleteket a lap forrásai nem közöltek, csak annyit mondtak, az ellenzéki párt erős adócsökkentést szeretne.
Vágólapra másolva!

A családi jellegű, egykulcsos jövedelemadózás lesz a Fidesz készülő gazdasági programjának egyik hangsúlyos eleme - írta a szerdai Világgazdaság. A lap szerint a Fidesz továbbra sem pártolná az egységes, minden adónemre kiterjedő egykulcsos adót, csak a személyi jövedelemadó esetében szűnne meg a három kulcs, a helyét egyetlen - 15, 18 vagy 20 százalékos - adót vetnének ki. Az adóalap a gyermekek és más eltartottak számától függően csökkenne.

Az ellenzéki párt a tervek szerint szeptemberben készül el vitairatának gazdasági fejezetével. A tervezett gazdaságpolitikai csomagban a Világgazdaság információi szerint járulékcsökkentés is szerepel. A részleteket még nem árulták el a lap forrásai, csak annyit közöltek, a Fidesz "erős adócsökkentést" tervez. A programírást megelőző tanácskozások egy része már lezajlott. Az egyiket Járai Zsigmond volt jegybankelnök vezette, aki külföldi befektetőkkel konzultált.