Nézőpont Intézet: Az SZDSZ nem kerülne be az Európai Parlamentbe

Vágólapra másolva!
Kiszorulna az Európai Parlamentből az SZDSZ, ha most vasárnap tartanák az erről szóló szavazást - ezt mutatja a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása. A Magyar Nemzetben ismertetett felmérés szerint a Fidesz ezzel szemben 17 mandátumot szerezne.
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ elveszítené brüsszeli képviseletét, ha most vasárnap lennének az európai parlamenti választások - derült ki a Nézőpont Intézet májusi közvélemény-kutatásából, melyet a keddi Magyar Nemzet ismertetett. A Fidesz 17, az MSZP 4, az MDF egy mandátumot szerezne.

A liberálisok csupán akkor juthatnának mandátumhoz, ha nagyon alacsony lenne a részvétel. A felmérés szerint a Szövetség 43, a szocialisták pedig csak 16 százalékot szereznének, a biztos szavazók körében pedig még nagyobb lenne a különbség - 58,8 százalék szemben 14,2 százalékkal. A Nézőpont Intézet eredményei szerint az Európai Parlamentbe csak a megkérdezetttek harmada küldene képviselőket.

A Nézőpont Intézet számításai azt mutatják, hogy a Fidesz tábora várhatóan másfél milliós lenne, míg az MSZP négyszázezernél is kevesebb választót tudna szavazásra bírni, az MDF 128 ezer emberre számíthatna, míg az SZDSZ még ennek a felére sem - írta a Magyar Nemzet.