Titkolja az SZDSZ Fodor Obánnak küldött válaszát

2008.06.16. 15:42

Elküldte válaszlevelét Orbán Viktornak Fodor Gábor, az SZDSZ új elnöke. A párt nem közölt részleteket a levél tartalmáról, az MTI szerint Fodor nyitott a párbeszédre a Fidesz vezetőjével.

Fodor Gábor hétfőn eljuttatta a Fideszhez válaszüzenetét Orbán Viktor hozzá címzett múlt heti levelére - közölte az SZDSZ az MTI-vel, ugyanakkor a levél tartalmáról nem árultak el részleteket. A távirati iroda úgy tudja, hogy a válaszlevélben Fodor Gábor többek között kitért arra: örül a megkeresésnek, és nyitott a párbeszédre. Az MTI információi szerint a két pártelnök közötti esetleges találkozó időpontjáról később egyeztetnek majd.

Orbán Viktor múlt hét hétfőn írt levelet az SZDSZ két nappal korábban megválasztott új elnökének. A legnagyobb ellenzéki párt vezetője szerint, bár a két párt az elmúlt esztendőben számos vitát folytatott egymással, a legfontosabb kérdésben, Magyarország növekedési pályára állításában minden bizonnyal egyetért.

Mint írta, a történelem úgy hozta, mostanra a Fidesz és az SZDSZ felelősségévé vált a kiút biztosítása a válságból, a mielőbbi érdemi lépések és döntések megszületése, miután a kisebbségi kormány szerinte a saját hatalmi harcaival van elfoglalva.

A mi felelősségünk, hogy újra növekedési pályára állítsuk a gazdaságot és megállítsuk rohamos tempójú lemaradásunkat régióbeli és európai vetélytársainkkal szemben - írta Orbán Fodornak. Szerinte jelentős adócsökkentéssel, egymillió új munkahely teremtésével, valamint a korrupció visszaszorításával úrrá tudnának lenni a válságon.

Magyarország számára az előre hozott választás egyben az előre hozott siker is - írta Orbán Viktor, aki a szükséges teendők megvitatása érdekében mielőbbi személyes találkozót javasolt Fodor Gábornak. Fodor Gábor múlt hétfőn úgy reagált: megkapta a levelet, és "ezzel a párbeszéd elkezdődött". Hozzátette, hogy minden pártelnökkel találkozót tervez.

KAPCSOLÓDÓ CIKK