Vágólapra másolva!
Hibridautókra cserélné elöregedett szolgálati autóit a környezetvédelmi minisztérium. Körülbelül tíz új, a környezetet jobban kímélő autóra írnak ki napokon belül nyílt közbeszerzési eljárást.
Vágólapra másolva!

Hibridhajtású gépkocsikkal kívánja felváltani elöregedett, cserére érett szolgálati járműveit a környezetvédelmi minisztérium - tudatta a tárca közleményben. A minisztérium tájékoztatása szerint szolgálati autóik futásteljesítménye magasabb a kormányzati átlagnál, van köztük 200 ezer kilométert futott is.

Összesen 2 felső-, illetve 7-10 középkategóriás környezetkímélő autóra írnak ki nyílt közbeszerzési pályázatot. Az ajánlati felhívás várhatóan a napokban jelenik meg, a pályázatokat szeptember második feléig várják, októberben döntenek róluk.

A minisztérium szándéka, hogy ezzel is a zöld közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet. A kocsikat várhatóan még az idén üzembe állítják. "Szeretném, ha előbb-utóbb több tárca és az üzleti szféra is követné a példánkat" - idézte a közlemény Szabó Imre környezetvédelmi minisztert.

A tárca szerint a hibridautók alacsonyabb károsanyag-kibocsátásuk révén nem csak jobban kímélik a környezetet, de csendesebbek és alacsonyabb az üzemeltetési költségük is - számításaik szerint 18 százalékkal -, mint a benzines járművek. A tárca szerint a környezetkímélő kocsik várhatóan nem kerülnek majd többe, mint a hagyományos járművek.