Békéscsaba a legbűnösebb város

Vágólapra másolva!
A megyei jogú városok közül tavaly Békéscsabán követtek el a legtöbb bűncselekményt, a felderített bűncselekmények száma Sopronban volt a legkevesebb - írja a Magyar Nemzet. A nem megyei jogú városok közül tavaly Záhonyban követték el a legtöbb közvádas bűncselekményt.
Vágólapra másolva!

A megyei jogú városok közül tavaly Sopronban volt a legkevesebb a felderített bűncselekmények száma - írja az Egységes Bűnügyi Statisztika (ERÜBS) adataira hivatkozva a Magyar Nemzet.

A városban tízezer lakosra 346 bűncselekmény jutott. Fodor Tamás, Sopron fideszes polgármester szerint ennek oka, hogy a nyugati határszélen kisebb a bűnözés aránya. A polgármester szerint az is javította a statisztikát, hogy a város kivezető útjain kamerákat szereltek fel.

A tavaly felderített összes bűncselekmény alapján a megyei jogú városok között Békéscsaba állt a legrosszabb helyen: tízezer lakosra 1086 felderített bűncselekmény jutott. Vantara Gyula, a település fideszes polgármestere szerint a statisztikai adatokat egy egyetlen személyhez köthető 4808 rendbeli közokirat hamisítás rontja le.

A nem megyei jogú városok közül 2007-ben arányiban egy keleti határtelepülésen, Záhonyban volt a legtöbb közvádas bűncselekmény: ezer lakosra 113 jutott. Záhonytól légvonalban alig több mint tíz kilométerre fekvő, szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándok tekinthető az ország egyik legbiztonságosabb kisvárosának, tavaly ezen a településen ugyanis ezer főre vetítve csupán hat közvádas bűncselekmény történt.