Az apa szerint elrabolták az eltűnt francia lányt

Vágólapra másolva!
A Budapesten eltűnt francia lány édesapja azt állítja, a lányát elrabolták - írja a Blikk. A rendőrség szerint semmi sem utal rá, hogy emberrablás történt volna, továbbra is eltűnés ügyében nyomoznak.
Vágólapra másolva!

Az egy hónapja a budapesti Lánchídon eltűnt francia diáklány ügyében a rendőrség eddig nem merült fel olyan körülmény, ami bűncselekmény elkövetésére utalna - olvasható a rendőrség honlapján. A közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) továbbra is eltűnés miatt folytat nyomozást.

A rendőrség közölte: mindent megtesznek a december 4-én eltűnt Bretnacher Ophélie Aurelia megtalálása érdekében. Eddig több mint száz tanút hallgattak meg, ám a meghallgatások során sem merült fel olyan körülmény, ami bűncselekmény elkövetésére utalna, vagyis arra, hogy elrabolták volna a lányt. A rendőrség egy hét fős nyomozócsoportot állított fel, akik a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal és a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság búváregységeivel keresi a lányt.

A rendőrség honlapján azt követően jelent meg a közlemény, hogy a Blikk szombati számában azt írta, a lány apja december 30-án feljelentést tett a budapesti - majd másnap a párizsi - ügyészségen emberrablás, fogva tartás és személyes szabadság megsértése miatt. A Blikknek erről a lány édesapja nyilatkozott, aki azt állította, hogy lányát elrabolták. A rendőrség azt közölte, a lány apjától nem érkezett feljelentés eddig a BRFK-ra.

A napilap úgy tudja, a rendőrség annak a két horgásznak a jelentkezését várja, akik a lány eltűnésekor a Lánchíd közelében horgásztak. A diáklány keresésében már francia rendőrök is segítenek a magyar hatóságoknak.

Az Erasmus-program keretében szeptember óta a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló lány december 4-én, a hajnali órákban tűnt el. Az egyetemista aznap este egyedül indult haza egy pesti szórakozóhelyről budai lakásába. Táskáját a Lánchíd pesti oldalán találták meg. Térfigyelő kamerák felvételei szerint a lány a pesti oldalon felment a hídra, ám a budai oldalon nem jött le.