Prostituáltakat futtatott egy cigány önkormányzati vezető

Vágólapra másolva!
Csalás és prostituáltak futtatása miatt két ügyben is elítélték a mosonmagyaróvári helyi cigány önkormányzat volt vezetőjét - írta a Kisalföld. Az egyik ügyben áprilisban, a másikban még márciusban született meg az elsőfokú ítelet.
Vágólapra másolva!

Csalás, kerítés, kitartottság és személyi szabadság megsértése miatt első fokon letöltendő börtönre ítélte a Mosonmagyaróvári Városi Bíróság a helyi cigány kisebbségi önkormányzat volt vezetőjét, Horváth Elemért - írja a Kisalföld.

Bertók Béla, a kisebbségi önkormányzat jelenlegi vezetője az [origo]-nak azt mondta: Horváth nyolc évig, tavalyi letartóztatásáig vezette az önkormányzatot, ebben az időszakban jól ellátta a feladatát. Bertók hozzátette: az újságokból értesültek a férfi ügyeiről, ezekben az önkormányzat nem volt érintett.

A Kisalföld szerint Horváth két ügyben is a bíróság elé került. Az egyikben azzal vádolták, hogy több alkalommal működött közre abban, hogy mások hitelkártyához juthassanak hamis munkáltatói jövedelemigazolással. Az így felvett kölcsönből Horváth is részesült, amit aztán nem fizettek vissza a pénzintézetnek. Horváth összesen 1,29 millió hitel felvételében működött közre.

A férfi végig tagadta a bűnösségét. A Kisalföld szerint a bíróság folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és magánokirat-hamisítás miatt Horváth Elemért 1 év 4 hónap börtönre és 60 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közügyektől. Az ítélet nem jogerős, a vádlott felmentésért fellebbezett. Bertók az [origo]-nak azt mondta: az ítélethirdetés április végén volt, azon ő is jelen volt.

A kisebbségi önkormányzat volt vezetőjét a Kisalföld szerint egy másik ügyben kerítés, kitartottság, csalás és személyi szabadság megsértése miatt is a vádolták. A vád szerint Horváth és társai több lányt is futtattak Bécsben, a Prater környékén. A bevétel zömét aztán a prostituáltaktól elvették. A vádlottak az egyik lányt fenyegetéssel vették rá a prostitúcióra. A nő egy osztrák kuncsaftjától kért segítséget, így sikerült megmenekülnie. Horváthot ebben az ügyben a bíróság 2 év 6 hónap börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől. Bertók szerint az ügyben még márciusban született ítélet.