Kormányzati posztban bízik Becsey Zsolt egykori EP-képviselő

Vágólapra másolva!
Kormányzati posztot kaphat az új kormányban Becsey Zsolt, a Fidesz korábbi EP-képviselője, ő legalábbis óezzel indokolta azt, miért mondott le egy, a Kárpát-medencei magyarokért tevékenykedő szervezet elnöki posztjáról.
Vágólapra másolva!

A Deutsch Tamás fideszes EP-képviselőt választotta a Hét Határ Határon Átnyúló Önkormányzati Szövetség elnökké Becsey Zsolt helyett - olvasható a szövetség szerdai közleményében. Becsey - aki 2004 és 2009 között fideszes EP-képviselő volt - a közlemény szerint azért mondott el a posztjáról, mert a kormányváltás után új megbízatást kap.

Becsey erről az [origo]-nak azt mondta: mivel részt vett a Fidesz kormányzati felkészülésében, így elképzelhető, hogy kormányzati posztot kaphat az új kormányban. Arról azonban nem akart részleteket mondani, hogy milyen posztról lehet szó. Hozzátette: ha köztisztviselő lenne, akkor az a különböző pályázati péntek elosztása miatt összeférhetetlen lenne a szövetség elnöki posztjával. A szövetségnek 132 tagja van, többek között olyan önkormányzatok és EP-képviselők, akiknek a Kárpát-medencei együttműködés a céljuk.

Becsey 2004 és 2009 között fideszes európai parlamenti képviselő volt, a néppárti frakcióban a kis- és középvállalkozásokkal foglalkozó munkacsoport elnöke volt. 2007 óta volt a Héthatár Határon Átnyúló Együttműködéssel Foglalkozó Szövetség elnöke. Többször beszélt az Európai Parlamentben vajdasági magyarokat ért incidensekről, és számon kérte, hogy "meddig tűrheti az Európia Unió" ezt. A Fidesz 2009-es EP-listáján nem kapott befutó helyet, 29. volt, pártja pedig 14 mandátumot szerzett.