A sztrájkot szabályozó jog kedvez a szmog kialakulásának

Vágólapra másolva!
A sztrájktörvényben és a fővárosi szmogrendeletben sincs utalás arra, hogy tovább lehet-e sztrájkolni súlyos szmoghelyzetben - írja a Népszabadság. Budapest levegője egyre rosszabb, amelyben az időjárás miatt a sztrájk miatt megnőtt autóforgalom is szerepet játszik.
Vágólapra másolva!

Sem a sztrájktörvényben, sem a fővárosi szmogrendeletben nincs konkrét utalás arra, hogy egy esetleges súlyos szmoghelyzetben fenntartható-e a tömegközlekedési sztrájk és vele a légszennyezést tovább növelő "kikényszerített" autózás - áll a Népszabadság pénteki számában.

Európában ugyanakkor a szabályozások visszatérő eleme, hogy súlyos szmog idején a városi tömegközlekedésre terelik át a forgalmat, olykor akár a sztrájkjog korlátozásával is - írja a lap.

Budapesten napról napra rosszabb a levegő, amelyben az időjárás mellett a sztrájk miatti fokozott autóközlekedés is szerepet játszik. Az egyre sűrűsödő budapesti szmogot a lap szerint legkönnyebben egy erős széllel érkező melegfront söpörhetné ki, amire rövid távon kicsi az esély.