Hír TV: Több száz kiló kormányzati iratot találtak egy szeméttelepen

Vágólapra másolva!
Több száz kiló kormányzati iratot talált a Fidesz egy budapesti szeméttelepen a Hír TV szerint. A zsákokban talált iratokon a csatorna szerint több miniszter aláírása szerepel. A kormányszóvivő azt mondta, csak az iratok valódiságának tisztázása után lehet dönteni a további intézkedésekről.
Vágólapra másolva!

A Hír TV értesülései szerint több száz kiló kormányzati dokumentumot talált a Fidesz lakossági bejelentés alapján egy XX. kerületi szeméttelepen. A televízió honlapján pénteken megjelent cikk szerint a zsákokban talált iratokon legtöbbször Oszkó Péter pénzügyminiszter, Hónig Péter közlekedési és energiaügyi, valamint Draskovics Tibor volt igazságügyi és rendészeti miniszter aláírása szerepel.

A zsákok a Hír TV szerint egyebek mellett az adózásról szóló előterjesztéseket, az atomenergia alkalmazásának biztonságáról szóló dokumentumokat, törvényjavaslatokat és számlákat tartalmaznak.

Szollár Domokos kormányszóvivő a Hír TV-nek későbbre ígért tájékoztatást, az MTI-nek azt mondta, az igazságügyi és rendészeti miniszter felkérte a budapesti rendőrfőkapitányt, hogy vizsgálja meg a rendőrség az iratok valódiságát. Mint mondta, csak az alapos vizsgálat után lehet eldönteni, hogy szükség van-e kormányzati intézkedésre az ügyben.

Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: a rendőrséghez nem érkezett hivatalos bejelentés sem a lakosságtól, sem a Fidesztől arról, hogy kormányzati dokumentumokat találtak volna.