A munkagépek elé állt egy útépítésen a környezetvédelmi államtikár

Vágólapra másolva!
Súlyos szabálytalanságokra hivatkozva állított le egy útépítést Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár, aki a gépek elé állva akadályozta meg a munka folytatását. A Balatonendréd és Lulla közt tervezett út védett területen vezetne, Illés szerint felháborító, hogy erre engedélyt adtak ki.
Vágólapra másolva!

A munkagépek elé állva, személyesen állította le a Balatonendréd és Lulla között épülő elkerülő út munkálatait Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár kedden délelőtt - írja a Sonline.hu Somogy megyei portál. Az államtitkár közölte az építésvezetővel, hogy megtiltja a további munkavégzést.

Illés a Sonline-hu-nak azt mondta: több súlyos szabályszegés történt a lullai út ügyében, amelyek közül szerinte a legfelháborítóbb, hogy az út nyomvonala a Natura 2000 hálózathoz tartozó, védett területét is érint. Ennek ellenére a Balaton-felvidéki Nemzeti Park hozzájárulását adta az építkezéshez. Az államtitkár szerint a korábban kiadott már lejárt.

Az utat Illés szerint csak a másik nyomvonalon lehet megépíteni, amely nem érint védett területet és ráadásul olcsóbb is a megvalósítása. Arra a kérdésre, hogy tervez-e felelősségre vonást a nemzeti parknál, azt felelte: a mindenre kiterjedő vizsgálat után következhetnek a személyi döntések.