Hétfőig lehet jelentkezni a februárban induló felsőfokú képzésekre

Hétfőig lehet jelentkezni a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásra, a diákok több mint 1100 féle képzésből választhatnak 94 intézményben. A jelentkezéseket postán és az interneten is be lehet adni.

Hétfőig lehet jelentkezni a 2011. februárjában induló keresztféléses felsőfokú képzésekre. A felvételi kérelmeket hagyományos úton, felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon vagy elektronikusan, a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján elérhető e-felvételi keretében lehet beadni. Az elektronikusan jelentkezőknek 2010. november 15-én éjfélig van lehetőségük arra, hogy a szükséges jelentkezési adatokat rögzítsék, majd legkésőbb 2010. november 23-ig hitelesíteniük kell jelentkezésüket. Ezt az említett honlapról kinyomtatható hitelesítő adatlap aláírásával és az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre történő visszaküldésével vagy elektronikusan, az Ügyfélkapun keresztül lehet megtenni. Az Ügyfélkapu használatához egyszeri, okmányirodában tett regisztráció szükséges.

A jelentkezők több mint 1100 féle képzésből választhatnak 94 intézményben. A képzések zöme mesterképzés, a lehetőség nemcsak a korábban felsőfokú végzettséget szerzők számára állnak nyitva, hanem azok is jelentkezhetnek, akik 2011. januárban végeznek valamely alapképzési szakon és tanulmányaikat azonnal folytatni szeretnék.

A jelentkezők a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során is tetszőleges számú képzést megjelölhetnek, de besorolást és felvételt csak egy képzésre nyerhetnek.