Felbukkant a 90-es évek legendás csalássorozatának főszereplője

Tribuszer Zoltánné, jogosulatlan pénzintézeti tevékenységéért jogerősen 9 évi börtönbüntetésre ítélt csaló
Vágólapra másolva!
Több internetes hírforrás szerint is visszatért Tribuszer Zoltánné, az 1990-es évek milliárdos csalássorozatának főszereplője, akit 1993-ban kilencévi börtönbüntetésre ítéltek. Egy, a bama.hu-nak nyilatkozó férfi szerint Tribuszerné többektől is úgy kért kölcsönt, hogy majd kamatosan adja vissza, azonban egy rablásra hivatkozva végül nem fizetett.
Vágólapra másolva!

Több forrás szerint visszatért az 1990-es évek többmilliárdos csalássorozata miatt kilencéves börtönbüntetésre ítélt, majd 2005-ben szabadult Tribuszer Zoltánné. Több internetes lap írt arról, hogy Tribuszerné újra aktivizálta magát, egy a bama.hu-nak nyilatkozó, névtelenséget kérő férfi szerint Tribuszerné telefonon többeket felkeresett és kölcsönt kért tőlük azt ígérve, hogy majd kamatostul fizeti vissza, azonban a férfi szerint ígéretét nem tartotta be, hanem fizetés helyett többször is halasztást kért.

A bama.hu-nak nyilatkozó, névtelenséget kérő forrás szerint egy alkalommal találkoztak is a többször halasztást kérő Tribuszernéval, aki arra hivatkozva nem fizetett, hogy kirabolták.

"Egy hónapja valóban kiraboltak, aminek károsultja rajtam kívül tizenhárom személy, barátaim, rokonaim és ismerősök" - mondta a lapnak Tribuszerné, és hozzátette, hogy feljelentést is tett, de további részletekről nem beszélt. Az [orgio] megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol azt mondták, hogy nem adhatnak részletes információkat az ügyről, és későbbre ígértek tájékoztatást.

Tribuszer Zoltánné és társai az általuk szervezett pilótajáték révén 1993-tól több mint tízezer embertől - jogosulatlanul - összesen több mint kétmilliárd forintot gyűjtöttek be. A Baranya Megyei Bíróság Tribuszer Zoltánnét 1996-ban kilencévi börtönre, a közügyek gyakorlásától tízévi eltiltásra és vagyonelkobzásra ítélte, azonban Tribuszerné nem vonult be a börtönbe, 1999-ben fogták el Budapesten.