Lázár szerint összevágott szavakért is jár a bocsánatkérés

Lázár János, sajtótájékoztató, fidesz frakcióvezető, képviselőház, kiszivárogtatott beszéd miatt
Vágólapra másolva!
Lázár János Fidesz-frakcióvezető azt mondta, mérlegelte a jogi lehetőségeket, de nem látja értelmét, hogy jogi eljárást kezdeményezzen a szombaton nyilvánosságra került hangfelvétel miatt, amelyen arról beszélt, hogy "akinek semmije sincs, az annyit is ér". A Fidesz frakcióvezetője továbbra is állítja, hogy a felvétel manipulált, a bocsánatkérését pedig azzal magyarázta, hogy még az összevágott szavakért is vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője parlamenti sajtótájékoztatóján hétfőn azt mondta: mérlegelte a jogi lehetőségeket, de nem sok értelmét látja, ezért magánemberként nem fog feljelentést tenni a nyilvánosságra került hangfelvétel miatt.

A hódmezővásárhelyi polgármesteri tisztséget is betöltő Fidesz-frakcióvezető a felvételen arról beszélt, hogy "akinek semmije sincs, az annyit is ér", de azt állítja, hogy ezt nem az átlagemberekre értette, hanem a megélhetési politikusokra (a felvételről itt olvashat bővebben). Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke vasárnap felvetette, hogy jogi eljárást kezdeményeznek, Lázár erről nem tudott további információval szolgálni.

Arra a kérdésre, hogy miért kért bocsánatot, ha összevágott felvételről van szó, Lázár hétfőn azt válaszolta: az különbözteti meg a Fideszt a többi hatalmat gyakorló párttól, hogy ők minden szóért vállalják a felelősséget, mindegy, hogyan vágják össze azokat. Ha ezek az összevágott mondatok is megbántottak volna valakit, azért is elnézést kér - tette hozzá.

Lázár szerint a felvételen szereplő beszéd egy 2008. júniusi hódmezővásárhelyi közgyűlésen hangzott el. Mint mondta, a közgyűlésen a képviselői vagyonbevallásokról volt szó, és akkor mondta a szombaton közzétett mondatokat. "Nem a szegény emberekről, nem a hátrányos helyzetű emberekről beszéltem" - mondta a sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a mondandójának lényege szerinte az volt, hogy mindenkinek a saját társadalmi helyzetéhez képest kell elérnie valamit. Az ellenzéki pártok viszont szegényellenesnek nevezték Lázár megnyilvánulását.