Őrizetbe vették Felsőzsolca jegyzőit

Vágólapra másolva!
Vesztegetéssel gyanúsítja Felsőzsolca jegyzőjét és aljegyzőjét a miskolci ügyészség, esetleges előzetes letartóztatásukról szerdán dönt a bíróság. Kedden délelőtt mindketten vallomást tettek.
Vágólapra másolva!

Vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vette a felsőzsolcai jegyzőt és aljegyzőt a Miskolci Nyomozó Ügyészség - közölte Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtószóvivője kedden.

"Hétfőn házkutatást tartottak a nyomozók Felsőzsolcán a jegyző és az aljegyző lakásában és irodáiban, ezt követően került sor az őrizetbe vételre" -mondta az [origo]-nak Martossy György. A szóvivő elmondása szerint kedd délelőtt mindketten vallomást is tettek, de hogy milyen jellegűt, azt egyelőre nem hozzák nyilvánosságra. Azt, hogy pontosan mivel vádolják őket, szerdán közli az ügyészség, azután, hogy a bíróság meghallgatást tart az előzetes letartóztatásuk tárgyában. Hétfőn és kedden több tanút is meghallgattak a nyomozók.

Hétfőn megjelentek az önkormányzatnál az ügyészek, ez minden, amit tudunk - mondták az [origo] megkeresésére a felsőzsolcai önkormányzat titkárságán. Elmondásuk szerint nekik is későbbre ígért tájékoztatást az ügyészség, és hangsúlyozták, hogy mindenben együttműködnek a nyomozókkal.

Szegedi Márton, a Jobbik miskolci frakcióvezetője közleményt adott ki, melyben úgy fogalmaz, hogy "a zömében jobbikos testület nem vár Pintér belügyminiszterre, hogy két hét alatt rendet tegyen, és nem veszi be Orbán miniszterelnök csak retorikaszinten létező elszámoltatását". A közlemény szerint "Felsőzsolca jegyzőjét és aljegyzőjét hétfőn a rendőrség bilincsbe verve vezette el, feltehetőleg hivatali visszaélés és korrupció okán".