Az önkormányzat elbontatná a Zöld Pardont és a Riót

Vágólapra másolva!
Szigorúbb feltételekhez köti a Zöld Pardon és a Café del Rio közterület-használati engedélyének meghosszabbítását az újbudai önkormányzat.  Közel kétszeres bérleti díjat kell fizetniük, és decemberben el kell hagyniuk a területet.
Vágólapra másolva!

Az újbudai önkormányzat keményebb feltételekhez köti a Zöld Pardon és a Café del Rio közterület-használati engedélyének meghosszabbítását. A kerület közleménye szerint a Zöld Pardon tavaly májusban, míg a Café del Riót üzemeltető kft. idén áprilisban kérte az engedélyek megújítását.

Baráth Andrea sajtófőnök közlés szerint az újbudai önkormányzat csak akkor tárgyalja az ügyet, ha a két cég vállalja az elmaradt díjak rendezését és az előző évekhez képest jelentősen szigorított feltételeket.

Eszerint a bérleti díjakat idén a közel kétszeresére emelik, továbbá előírják, hogy a Café del Rio is csatlakozzon a Zöld Pardon által meghirdetett közbiztonsági és köztisztasági programhoz. Ennek költségeit a szórakozóhelyeknek kell állniuk.

Ezen túl mindkét helynek be kell tartani a tövény által előírt zajhatárértékeket, illetve 2011 decemberéig el kell hagyniuk a területet. Ez a közlemény szerint azt is jelenti, hogy a meglévő felépítményeket el kell bontaniuk, és állniuk kell a parkosítás költségeit.

A feltételeket mindkét fél elfogadta az önkormányzat szerint, a kerületi képviselő-testület április 21-én szavaz az engedélyek meghosszabbításáról.