Szexpartit rendezett a Gellért fürdőben egy német biztosító

Vágólapra másolva!
Prostituáltak résztvételével rendezett szexpartit egy német biztosítótársaság a budapesti Gellért fürdőben. A szexparti tényét a biztosító vizsgálata megállapította. A gyógyfürdők vezérigazgatója az [origo]-nak azt mondta, közerkölcsöt sértő rendezvényre nem lehet bérbe adni a fürdőket. A legjobb üzletkötőknek rendezett "ösztönző utazásról" a Handelsblatt című lap számolt be.
Vágólapra másolva!

"Mámoros szexpartit" rendezett száz legjobb üzletkötőjének 2007 júniusában a Hamburg Mannheimer német biztosítótársaság a budapesti Gellért fürdőben - írja a Handelsblatt című gazdasági lap. A csütörtökön megjelent cikk névtelenül nyilatkozó résztvevők visszaemlékezései alapján közli a prostituáltak részvételével rendezett jutalomüdülés részleteit.

Az egyik vendég szerint a bejáratnál olyan biztonsági ellenőrzésnek vetették alá a résztvevőket, mint a repülőtereken szokás, és szigorúan megtiltották fotók vagy filmfelvételek készítését. "Aztán jöttek a hölgyek, és megmutatták nekünk, mijük van" - mondta egy másik résztvevő, aki szerint mindenki számára világos volt, hogy a nők prostituáltak.

A Hamburg Mannheimer biztosítót is magába foglaló Ergo cégcsoport szóvivője, Alexandra Klemme a Handelsblattnak elismerte, hogy 2007 júniusában egy "ösztönző utazást" szerveztek Budapestre. A vizsgálatok során Klemme szerint bebizonyosodott, hogy az ennek az utazásnak a keretében lebonyolított esti rendezvényen mintegy húsz prostituált is részt vett.

A résztvevők ugyanakkor körülbelül száz nőről számoltak be a német lapnak. A különböző számok közti különbséget az okozhatja - írja a Handelsblatt -, hogy a résztvevők beszámolója szerint piros és sárga karszalagokat viseltek. Az egyik csoportba azok tartoztak, akik hoszteszként voltak jelen, míg a másik szín viselői egyértelművé tették, hogy "nem csak csevegni jöttek". A fehér karszalagos nők állítólag az igazgatóságnak és az öt legjobb üzletkötőnek voltak fenntartva.

Az egyik résztvevő szerint a győgyforrások közt színpadot építettek, amelyen két nő egy "pasaként megjelenő" urat elégített ki. A medencék mellett elfüggönyözött ágyak voltak, a függönyök mögött egymás után tűntek el az üzletkötők - mondta egy szemtanú, aki szerint a szállodában még további hölgyek álltak a vendégek rendelkezésére. A nők állítólag minden aktus után kaptak egy pecsétet az alkarjukra, így tartották számon, mennyire voltak elfoglaltak.

Ferenci Tibor, aki éppen 2007 nyarán lett a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt (BGYH) vezérigazgatója, azt mondta az [origo]-nak: nem is hallott erről a rendezvényről, és fogalma sincs, igazak-e a német újság állításai. Hozzátette, ha a vezérigazgatósága idején is zajlott ez a rendezvény, a szerződést valószínűleg korábban köttötte a társaság.

Szőke László, a BGYH jelenlegi vezérigazgatója az [origo]-nak azt mondta: jelenleg tájékozódik az ügyben, és ez alapján dönti el, indít-e a vizsgálatot a Gellért fürdőben. A vezérigazgató azt mondta, 2010 novembere óta, mióta ő vezeti a társaságot, két feltétellel adják bérbe a fürdőket magáncégeknek: a bérlő nem sérthet közerkölcsöt, illetve hozzájárul ahhoz, hogy a BGYH alkalmazottjai is jelen legyenek a rendezvényen. Szőke most arra kíváncsi, hogy 2007-ben is ilyen szerződést kötött-e a BGYH a német céggel, illetve jelen volt-e a Gellért fürdő alkalmazottja a feltételezett orgián.

Bencze Gábor, a Gellért Hotel igazgatója azt mondta, hogy ilyen rendezvényt a szálloda biztosan nem szervezett. A hotel és fürdő két különböző cég, tehát semmit sem tudhat a négy évvel ezelőtti rendezvényekről. Arra az állításra, hogy a Handelsblatt szerint a résztvevők a szállodába is vittek prostituáltakat, azt mondta: "minden hotel környékén vannak ilyenre kapható hölgyek", de szerinte az biztos, hogy a szálloda szervezésében ilyesmi nem történt.