Ittasan, hat gyerekkel a hátsó ülésen száguldozott egy autós Fejér megyében

2011.08.25. 17:06

Öt rendőrautóval és egy polgárőrkocsival üldözték azt a férfit, aki szerdán késő este ittasan, kocsija hátsó ülésén hat gyerekkel száguldozott Fejér megyében. Szabálysértések elkövetése miatt eljárást indítottak ellene - közölte a rendőrség.

A 45 éves sárkeresztúri férfi által vezetett kocsit Kőszárhegy belterületén akarta megállítani a helyi körzeti megbízott, hogy igazoltassa. A sofőr azonban, meglátva a rendőrt, gázt adott, és elmenekült. Előbb ráhajtott az M7-es autópályára, majd Székesfehérvár határában a 63-as főútra. Közben több rendőrautó és egy polgárőrkocsi is sikertelenül próbálta megállítani. Végül elfolyt kocsijának a hűtővize, és az autó lefulladt.

Kiderült, hogy az autóban nyolcan utaztak: a sofőr és az élettársa mögött a hátsó ülésén biztonsági gyerekülés nélkül hat gyerek, a legidősebb 14, a legkisebb 3 éves. A gépkocsivezető elismerte, hogy alkoholt fogyasztott. Azt mondta, azért nem állt meg, mert ivott, a megengedettnél többen utaztak a kocsiban, és nem volt gyerekülés az autóban. A történtekről a gyermekvédelmi hatóságot is értesíteni fogja a rendőrség.