Semjén: Külön bűncselekmény lesz az orvvadászat

Vágólapra másolva!
A Btk. módosításával hivatalos személlyé válnak az erdészek és a vadászok, illetve önálló bűncselekmény lesz az orvvadászat - jelentette be az országos vadásznapon Semjén Zsolt.
Vágólapra másolva!

A Büntető törvénykönyv (Btk.) módosításával külön nevesített, akár szabadságvesztéssel is sújtható bűncselekmény lesz az orvvadászat - jelentette be szombaton, a kalocsai országos vadásznapon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Semjén - aki egyben az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke - azt mondta: a változtatás "régi óhaja" volt a magyar vadásztársadalomnak, és már az őszi ülésszakon a parlament elé kerülhet.

A kormányfőhelyettes szerint az orvvadászat nevesítése mellett hivatalos személynek fogják minősíteni a vadászokat és az erdészeket, akik így erősebb büntetőjogi védelmet élveznek majd. Kezdeményezik a lőfegyverekről szóló jogszabály módosítását, amely érdemben csökkenti a korábbi értelmetlen bürokráciát. Semjén "a vadászat becsületének visszaszerzése" szempontjából fontosnak nevezte, hogy ezután mindenki csak az állami vadászvizsga letétele után vadászhat.