Életfogytiglant kapott egy szarvasi bolti rabló

Vágólapra másolva!
Jogerősen életfogytiglanra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki rablás közben életveszélyesen megsebesített egy élelmiszerbolti eladót Szarvason. A hatvanéves férfi legkorábban harminc év múlva szabadulhat.
Vágólapra másolva!

Életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki rablás közben életveszélyesen megsebesített egy élelmiszerbolti eladót Szarvason. Az ítélet jogerős.

A táblabíróság kimondta, hogy a hatvanéves férfi - aki csupán néhány héttel a bűncselekmény elkövetése előtt szabadult egy korábbi emberölés miatt rá kiszabott büntetésből - legkorábban harminc év után bocsátható feltételesen szabadlábra.

A férfi tettestársait hat év hat hónapra, illetve két év három hónapra ítélték.

A vádlottak 2009 decemberében italozás közben határozták el, hogy kirabolnak egy élelmiszerboltot. B. Róbert - az elsőrendű vádlott unokaöccse - a bolttól hetven méterre, a környéket figyelve várakozott, míg nagybátyja és a másodrendű vádlott, R. Gábor - arcukat maszkkal eltakarva - bementek az üzletbe.

A boltban R. Gábor egy riasztófegyverrel megfenyegette az eladót, és az üzlet bevételét követelte. Az asszony erre nem volt hajlandó, ezért férfi a levegőbe lőtt. Amikor a sértett a vádlott maszkja felé kapott, B. Pál elsőrendű vádlott a tőrével megvágta a nő karját.

Eközben a másodrendű vádlott kinyitotta a kasszát, kivett belőle 33 ezer forintot, majd távozott az üzletből. Az elsőrendű vádlott is követte, de mielőtt elhagyta az üzletet, a tőrrel hasba szúrta a nőt. A döfés következtében kialakuló hasüregi vérzés miatt a nő közvetlen életveszélybe került, és maradandó fogyatékosság alakult ki nála. A szakérők szerint a sértett halála is bekövetkezhetett volna, ha nem részesül gyors és szakszerű orvosi ellátásban.

A vádlottak a pénzt elosztották. A másodrendű vádlott még aznap este az egész összeget elitta. A rendőrök az első- és másodrendű vádlottat néhány óra alatt elfogták.