Zárt ülésen döntenek a Zöld Pardon jövőjéről

Vágólapra másolva!
Az önkormányzati törvény nem ad lehetőséget arra, hogy nyílt ülésen tárgyalják a Zöld Pardon közterület-használati kérelmét - közölte a XI. kerületi önkormányzat jegyzője. Az ülést csütörtökön tartják.
Vágólapra másolva!

Csak zárt ülésen tárgyalhatja a XI. kerületi önkormányzat a Zöld Pardon közterület-használati kérelmét. Erről dr. Horti István, a kerület jegyzője adott ki sajtóközleményt csütörtökön délelőtt. A közelmény szerint a zárt üléstől nincs lehetőség jogszerűen eltérni, mert a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 12. § (4) a) szakasz értelmében az önkrományzati hatósági ügyeket zárt ülésen kell tárgyalni.

Ennek értelmében a Zöld Pardon képviselőjének kérése, mely szerint a testület nyílt ülésen tárgyalja a Goldmann György térre, a Petőfi híd déli lehajtója által határolt közterületre irányuló közterület-használati kérelmét, a hatályos jogszabályoknak megfelelően nem támogatható - írja a közlemény. Az ülést csütörtökön tartják. A ZP augusztus 1-jén nyújtotta be kérelmét az önkormányzathoz, eszerint további öt évre - 2016. október 31-ig - bérelnék a Petőfi híd budai hídfőjénél fekvő területet.

Pontosan 110 ezer 910 támogató aláírást gyűjtött össze április óta a Zöld Pardon vezetősége - jelentette be a szórakozóhely egyik tulajdonosa csütörtökön. Az aláírásokat tartalmazó petíciót fél órával azelőtt adták át adták át a XI. kerületi önkormányzat képviselőjének, hogy elkezdődött a képviselő-testület ülése, amelyen döntést hoznak a szórakozóhely kéréséről, amelyben a bérleti szerződés meghosszabbítását kéri.

Nem a ZP, a helyszín a rossz

Az önkormányzat kommunikációs vezetője még vasárnap azt mondta, hogy az önkormányzathoz évek óta folyamatosan érkeznek lakossági panaszok a Goldmann György téri szórakozóhelyek, köztük a ZP miatt (a tér másik szórakozóhelye a Rió Café). Közölte, hogy a több száz, dokumentált bejelentést elsősorban a szórakozóhelyekhez vezető útvonal környékéről kapják, de érkeznek panaszok a városrész távolabbi pontjairól is. A környéken élők az éjszakai hangoskodás és az eldobált szemét miatt panaszkodnak - tette hozzá.

Milassin Levente azt mondta, az újbudai önkormányzat elismeri és nagyra értékeli mindazt, amit a ZP a fiatalok biztonságos szórakozása érdekében tett az elmúlt években, és egyetért azzal is, hogy a hasonló szórakozóhelyeknek van létjogosultságuk. Mint fogalmazott, alapvetően tehát nem a ZP-vel van probléma, hanem a helyszínnel. Ezért ha a ZP üzemeltetői a kerületen belül javasolnak egy másik, a lakosság életét kevésbé zavaró helyszínt, akkor az önkormányzat készséggel áll a további egyeztetések elé, és minden tőle telhető segítséget megad az ezzel kapcsolatos ügyintézésnél is.