Eddig 2300 orvos helyezte letétbe a felmondólevelét

Vágólapra másolva!
Másfél hónappal az akció befejezése előtt már 2300 egészségügyi dolgozó helyezte letétbe a felmondólevelét - közölte Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke csütörtökön. Szerinte az egészségügyi államtitkárság részben forrás-, részben lobbierőhiány miatt nem tud fellépni az érdekükben.
Vágólapra másolva!

Mintegy 2300 egészségügyi dolgozó helyezte ügyvédi letétbe szerdáig a felmondólevelét, amelyek január elsejével "aktiválódnak", ha addig nem történnek érdemi intézkedések az ágazat béreinek rendezése érdekében - közölte a Magyar Rezidens Szövetség elnöke csütörtökön Budapesten, a Világgazdaság című napilap által szervezett egészségügyi konferencián.

Papp Magor elmondta, másfél hónappal az akció vége előtt 2300 felmondólevél gyűlt össze, s korábban jelezte, háromezer felmondólevél szükséges ahhoz, hogy mozgalmukat sikeresnek lehessen nevezni.

Mint kiemelte: a drámai orvoselvándorlás legfőbb oka, hogy nem tudnak megélni a kollégák. Mindeközben az ágazati vezetéssel megakadtak a dolgozók életpályamodelljéről, béreik rendezéséről szóló egyeztetések. Ugyanakkor Papp Magor arra is kitért, azt látják, hogy az egészségügyi államtitkárság részben forrás-, részben lobbierőhiány miatt nem tud fellépni az érdekükben, ezért több döntéshozóval is konzultálnak a jövőben.