Gyurcsányék ultimátumot adtak a Fidesznek

Vágólapra másolva!
A Demokratikus Koalíció az alkotmány és a sarkallatos törvények visszavonása nélkül nem hajlandó egyeztetni a Fidesszel.
Vágólapra másolva!

A Demokratikus Koalíció akkor vesz részt a hátralevő sarkalatos törvényekről szóló egyeztetésen, ha a Fidesz előzetesen, írásban garantálja, hogy a tárgyalások előtt visszavonja az egypárti alaptörvényt - közölte a párt. A további feltétele, hogy a Fidesz szavatolja "az összes többi, ellenzéki vélemények figyelembevétele nélkül elfogadott kétharmados törvény, valamint a független intézményekbe kinevezett pártkatonák" megbízásának visszavonását.

A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke közleményében úgy fogalmaz: " Lázár János mostani javaslata tipikus fideszes átverés: az IMF-fel és az Unióval folytatott tárgyalások során sarokba szorult kormánypárt hazug látszattevékenysége".

Molnár Csaba ezzel a Fidesz frakcióvezetőjének a Népszabadságnak adott interjújára utalt, amelyben Lázár János elmondta: a párt elnöksége úgy döntött, hogy ötpárti tárgyalást kezdeményez a hátralévő kétharmados törvények közül a legérzékenyebb kérdésekben; ilyen a választási eljárási törvény, illetve a pártfinanszírozás.