Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Már az ősszel lezárul a rendőrség átalakítása

Vágólapra másolva!
A héten Pintér Sándor asztalára kerül a BRFK átszervezéséről szóló előterjesztés. Korábban egy évet kaptak a rendvédelmi vezetők a változtatásokra és a személycserékre.
Vágólapra másolva!

Már ezen a héten a belügyminiszter asztalára kerülhet a Budapesti Rendőr-főkapitányság átszervezéséről szóló előterjesztés, ennek jóváhagyása és végrehajtása után pedig még ősszel lezárulhat a szervezet januárban indított átalakulása - értesült a Magyar Nemzet.

A lap a hétfői számában, névtelenséget kérő minisztériumi forrásokra hivatkozva azt írta a változtatásokkal kapcsolatban, hogy Pintér Sándor belügyminiszter tavaly ősszel írta elő minden rendvédelmi vezetőnek, hogy értékelje az általa irányított szerv munkáját, működését, majd tegyen javaslatot az általa indokoltnak tartott esetleges változtatásokra és személycserékre.

A cikk szerint Hatala József országos rendőrfőkapitány már Vizoviczki László vállalkozó és a vele törvénysértő kapcsolatban álló főrendőrök lebukása előtt egy hónappal javaslatot tett az átalakításra, arról pedig már januárban döntöttek, hogy megszüntetik a Nemzeti Nyomozó Iroda és a BRFK párhuzamosan működő egységeit.

Pintér Sándor szerint véletlen egybeesés, hogy a rendőrségi korrupciós botránnyal egy időben alakítják át teljesen a rendőrség szervezetét. A Magyar Hírlapnak a hétvégén adott interjújában a belügyminiszter arról beszélt, hogy szeretné, ha azok a kollégái, akik meginognak, felnéznének, és "meglátnák maguk fölött Damoklész kardját".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről