Letöltendőt kapott a lovat leszúró férfi

Vágólapra másolva!
A férfi a nyílt utcán szúrta lesz egy 13 éves lány lovát Érden, egy évet kapott jogerősen. Az ítélethirdetést az állatvédők tapsvihara követte.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztett büntetés helyett egy év letöltendő fogházra ítélte jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki 2010 júliusában Érden a nyílt utcán leszúrt egy lovat az állat 13 éves tulajdonosának szeme láttára. A bíróság a férfit véglegesen eltiltotta az állattartástól. A másodfokú törvényszék döntését a tárgyalóteremben lévő mintegy harminc állatvédő tapskitöréssel fogadta.

A Budaörsi Városi Bíróság 2011. szeptember 9-én első fokon állatkínzás és gerinces állattal szembeni indokolatlan bánásmód miatt egy év fogházra ítélte Szekerka Lászlót, amit két év próbaidőre felfüggesztett, valamint három évre eltiltotta a lovas szolgáltatási tevékenységtől.

A 16 éves lovat Felhőnek hívták, és előzőleg Sóskúton volt bértartásban, de onnan elhozták gazdái, mert úgy gondolták, hogy Érden, közelebb a lakásukhoz, jobb helyen lesz - mondta az [origo]-nak még 2010-ben Pályi Melinda, a Budaörsi Állatmenhely munkatársa, akit a hatósági állatorvos hívott a helyszínre. Az állatvédő a ló tulajdonosától úgy tudja, hogy azért akarták elvinni a lovat, mert látták, hogy nem bánik vele jól a férfi, akinek a gondjaira bízták.

Pályi Melinda úgy tudja, hogy az Érden közismert, Indián becenevű férfi, akit többször is láttak betyárruhában lovagolni a városban, nem akarta visszaadni a lovat, és amikor a tulajdonos lány rendőrséggel kezdett fenyegetőzni, azzal a felkiáltással, hogy "Nesze, itt van a lovad!", leszúrta az állatot, amely támolyogva lépett kettőt, és összeesett.