Szegény lányokkal kereskedő család ellen emeltek vádat

Vágólapra másolva!
Svájcban lányokat futtató csoport ellen emel vádat az ügyészség. A család tagjai Zürichbe vitték a Magyarországon megvett nőket, akiket prostitúcióra kényszerítettek. 
Vágólapra másolva!

Vádat emelnek nyolc ember ellen emberkereskedelem, kerítés és kitartottság megalapozott gyanújával, miután a csoport az NNI nyomozása szerint magyar nőket kényszerített prostitúcióra - közölte honlapján a rendőrség.

A nyomozás során feltárt adatok szerint a csoport tagjai kelet-magyarországi, szegény körülmények között élő, kiszolgáltatott, fiatal nőket kutattak fel, és utaztattak Zürichbe, hogy itt prostitúcióra kényszerítsék őket, majd a megszerzett jövedelmüket elvették, hogy újabb nőket szervezhessenek be. A bűnözői csoport élén egy észak-magyarországi család állt.

A rendőrség közleménye szerint a család 2009 elején kezdte tevékenységét Zürichben, ahol védelmi pénz fizetésére kötelezte az ott már korábban jelen lévő futtatókat. A Svájcban tartózkodó és a prostituáltakat felügyelő férj által hazaküldött pénzből itthon felesége újabb fiatal nőket vett és utaztatott ki. A gyanúsítottakat 2010 nyarán a magyar és svájci hatóságok egy közös akcióban fogták el Svájc, illetve Magyarország területén.