Adócsalással is meggyanúsíthatják V. Lászlót

Vágólapra másolva!
A nyomozók a Hajógyári-szigeten, egy páncélszekrényben találták meg az adócsalásra utaló könyvelési dokumentumokat - írja a Blikk. A lap szerint már 150-en vizsgálódnak V. László korábbi ügyeivel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Nem fizethették rendszeresen a járulékokat a Hajógyári-sziget szórakozóhelyein dolgozó alkalmazottak után - írja a Blikk hétfői száma. A lap szerint adócsalással és más bűncselekményekkel is meggyanúsíthatja az ügyészség V. Lászlót, a június elején letartóztatott vállalkozót. A férfi könyvelőjétől és az érdekeltségeiben lefoglalt dokumentumok szakértői vizsgálata jelenleg is tart.

A Blikk úgy tudja: a rendőrök egy rejtett páncélszekrényben találták meg a jegyzeteket tartalmazó könyveket. A dokumentumok arról szólnak, hogy a közel ezer alkalmazott mennyi fizetést kapott kézhez valójában. A szakértők a Blikk szerint azt is vizsgálják majd, hogy más közterheket rendesen fizetett-e a vállalkozó. A lap informátora szerint, ha a minimálbéren felül zsebből fizették az alkalmazottakat, akkor akár százmilliókkal is megkárosíthatták az államot az elmúlt években. A rendőri és ügyészségi vezetés legalább 150 embert állított rá a vizsgálatra, mert át akarják tekinteni azokat az ügyeket is, amelyekkel az elmúlt években kapcsolatba hozták V. Lászlót - írja a Blikk.

A vállalkozóval kapcsolatos korrupciós ügyre június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg, négy vezető beosztású rendőrtisztet és két civilt, valamennyiüket előzetes letartóztatásba helyezték. Cikkeinket az ügyről itt olvashatja.