Pornózást ajánlott az LMP-seknek Rogán Antal

Vágólapra másolva!
"Legközelebb inkább kérjenek tanácsot egy felnőttfilmestől" - ajánlotta az LMP képviselőinek a parlamentben Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki párt szerdai akciójával kapcsolatban azt mondta, hogy az LMP-sek perverz módon vonzódnak a láncokhoz és a bilincsekhez.
Vágólapra másolva!

A házbizottság összehívását kezdeményezte csütörtökön a parlamentben Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője, mert szerinte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában megsértette az ellenzéki pártot. Rogán az LMP szerdai, a Közgép Zrt. telephelyén végrehajtott akciójára utalva azt mondta, az egész ország tudja, hogy az LMP-sek perverz módon vonzódnak a láncokhoz és a bilincsekhez. Azt ajánlotta az ellenzéki képviselőknek, hogy "legközelebb inkább kérjenek tanácsot egy felnőttfilmestől".

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Jávor és Rogán csütörtökön az ülésteremben

Jávor korábban, saját napirend előtti felszólalásában a Közgép és a Strabag által közösen elnyert pályázatokról azt mondta: "ez a Strabag-koalíció". Szerinte a kormány nem az embereket, hanem egyes nagy cégeket támogat. "Nem arról volt szó, hogy a külföldi oligarchákat lecserélik magyarokra" - mondta Jávor az általa "közgépes lenyúlásoknak" nevezett nagy közbeszerzésekről.

A házelnökből és a frakcióvezetőkből álló házbizottság az Országgyűlésről szóló törvény szerint egyéb feladatai mellett "egyezteti az Országgyűlés működésével kapcsolatos vitás kérdéseket". A házbizottságnak elvileg konszenzussal kellene döntéseket hoznia - ennek hiányában a plenáris ülés dönt a vitás ügyekről -, így legfeljebb egyeztető fórumként szolgál.