Százmilliós kárt okozott három gyújtogató gyerek Jászárokszálláson

A három 14 éves dobozokat gyújtott meg egy áruház hátsó részénél, majd továbbálltak. Az egész raktárkészlet megsemmisült.

Százmillió forintos kárt okozott egy üzlet épületében és árukészletében három gyújtogató helybeli gyerek szerdára virradóra Jászárokszálláson - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Szabó Zita tájékoztatása szerint az ügyben a főkapitányságon különösen nagy kárt okozó rongálás miatt indult eljárás. A nyomozók még szerdán megtalálták a gyanúsítottakat. A három 14 éves helyi gyerek a kihallgatásakor bevallotta: meggyújtották a bolt hátsó bejárata mellett lévő kartondobozokat, majd elhagyták a helyszínt. A dobozokról a tűz átterjedt a Rákóczi úti ingatlanra, annak irodahelyiségeire és bevásárlóterére is.

Mire a lángokat a tűzoltóknak sikerült megfékezniük, nemcsak az épület rongálódott meg súlyosan, hanem az ott felhalmozott árukészlet jelentős része is megsemmisült. Az első becslések szerint a tűz mintegy 100 millió forintos kárt okozott a tulajdonosnak.