Hiába futottak a vonat után az állomáson felejtett kalauzok

Vágólapra másolva!
Mindkét jegyvizsgálóját egy állomáson felejtette egy vonat péntek este a Budapest-Sülysáp vonalon, ezért a következő megállóban közel fél órát kellett vesztegelnie. Az [origo] információi szerint a mozdonyvezető a kalauzok jelzése nélkül indította el a szerelvényt, és ezért maradtak azok a peronon. A jegyvizsgálókat végül egy másik vonat vitte el.
Vágólapra másolva!

Közel fél órát vesztegelt a MÁV egyik vonata péntek este a Budapest-Sülysáp vasútvonalon, miután mindkét jegyvizsgáló lemaradt a szerelvényről az egyik állomáson - jelentette az [origo] vonaton tartózkodó munkatársa. A szerelvény kora este Ecser állomáson hagyta el a kalauzokat, akik a megállóban leszálltak, majd a váratlanul továbbinduló vonatra már nem tudtak visszakapaszkodni.

Az [origo] értesülése szerint a kalauzok nem adtak szabad jelzést a mozdonyvezetőnek, de az mégis elindult. Mivel pedig a szabályok szerint egyetlen vonat sem közlekedhet jegyvizsgálók nélkül, a következő állomáson, Maglódon a szerelvény kénytelen volt megvárni, hogy az elhagyott kalauzok utolérjék. Azokat végül egy másik vonat vitte a veszteglő szerelvény után, amely így mintegy 25 perces késést szedett össze.

Munkatársunk a helyszínen úgy értesült, hogy a mozdonyvezető látni vélte a szabad jelzést, de elképzelhető, hogy csak egy integető utas karlendítésével tévesztette össze a kalauzokat. A valódi kalauzok a vonat indulása után megpróbálták futva utolérni azt, és lámpával is jeleztek a mozdonyvezetőnek, hogy álljon meg, de az ezt már nem vette észre.

Úgy tudjuk, hogy nem ez volt az első eset, amikor ezen a vonalon a vonatok elhagyták kalauzaikat. A helyszínen egy a vasúti közlekedést jól ismerő forrás az [origo]-nak azt mondta, hogy a kanyarodó sínpálya miatt nehezen belátható ecseri állomáson átlagosan negyedévente lemarad egy kalauz a vonatról.