Titokzatos médiakampányt indít a kormány

Vágólapra másolva!
Módosították a Miniszterelnökség közbeszerzési tervét, mert "előre nem látható okból" sürgős médiakampányt szeretnének csinálni. A Kormányszóvivői Iroda azt mondta, majd akkor mondják el az okokat és a célokat, ha a közbeszerzés és a kampány minden részlete tisztázott. Az Index [origo]-nak is megerősített információi szerint az IMF-fel kötendő megállapodás miatt szükséges intézkedéseket indokolja majd a levélben a kormány.
Vágólapra másolva!

Újabb médiakampányt indít a Miniszterelnökség - derül ki a szervezet idei közbeszerzési tervének módosításából. A kampánynak - amely a dokumentum szerint rendkívüli sürgősséggel vált szükségessé - sem a témája, sem a költsége nem ismert egyelőre. A kormányzati honlapon csütörtökön tették közzé a módosítást, amely szerint médiastratégia-alkotási, médiatervezési és -vásárlási, médiagyártási, reklámügynökségi, valamint telemarketing- és online kommunikációs szolgáltatási feladatok elvégzésére köt vállalkozási szerződést a Miniszterelnökség, hirdetmény közzététele nélkül induló tárgyalásos eljárásban.

"Magyarország lakosságának tájékoztatása érdekében előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel médiakampány megindítása vált szükségessé" - indokolták a közbeszerzési terv Mikecz Péter igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár által jóváhagyott megváltoztatását.

Az MTI megkereste Mikecz Pétert, aki válaszában azt írta: a kormány a jövőben is abban érdekelt, hogy "minél szélesebb körben és minél egyértelműbben tájékoztassa az állampolgárokat a szándékairól és egyben mozgásteréről is". Éppen ezért volt fontos "az ajánlatkérő által előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség miatt hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás kezdeményezése egy olyan témában, amelynél az állampolgárok időbeni tájékoztatása kiemelt fontossággal bír" - mondta a helyettes államtitkár, aki arra nem tért ki, hogy pontosan milyen témában indul majd médiakampány.

Az [origo] is megkereste az ügyért felelős Kormányszóvivői Irodát, hogy megtudjuk, mi indokolta a médiakampányt, de azt mondták, hogy amíg nincs lezárva a közbeszerzés és nem tisztázott a kampány minden részlete, addig a rendkívüli okról nem adhatnak felvilágosítást .

Az Index [origo]-nak is megerősített információi szerint a kormány az IMF-fel kötendő megállapodás miatt szükséges intézkedéseket indokolja majd a levélben. A kampány értesüléseink szerint nagyjából annak a forgatókönyvenek megfelelően zajlik, amelyet a kormánypártok szeptember eleji sárvári frakcióülésén kezdett meg a miniszterelnök, vagyis, hogy az IMF nagyon súlyos intézkedéseket követelt Magyarországtól, de a kormány megvédi a nemzetközi szervezettől az embereket.