Fenyegetve érezte magát a magyarlukafai orvvadász

2012.11.07. 15:51

Az egy embert megölő, egy másikat pedig súlyosan megsebesítő baranyai orvvadász bírósági vallomásában azt mondta: fenyegetve érezte magát, áldozata késsel közelített felé, ezért támadt rá.

Elismerte felelősségét szerdán a Pécsi Törvényszéken kezdődött büntetőperben a mozsgói orvvadász, aki a vád szerint egy természetjárót megölt, egy vadászt súlyosan megsebesített márciusban Magyarlukafa közelében.

P. Márió bírósági vallomásában azt állította: azért követte el a bűncselekményt, mert fenyegetve érezte magát. Áldozata támadólag lépett fel vele szemben, úgy látta, késsel közelít felé. Az ügyészség a 37 éves férfit aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés kísérletével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, valamint lopással vádolja.

A vádirat szerint a 44 éves természetjáró és a 23 éves vadász március 16-án vadetetőket ment feltölteni a baranyai község közelében. Meglátták az orvvadászt, amint az éjjel általa elejtett két szarvas tetemét igyekezett feldarabolni. Amint a két férfi közel ért hozzá, a felelősségre vonástól tartó P. Márió pisztolyt rántott, és a természetjárót hasba, a menekülni próbáló vadászt pedig hátba lőtte. A súlyosan sebesült vadásznak még volt annyi ereje, hogy elbújjon a közeli bozótosban. Mivel az elkövető nem találta meg, visszament az első áldozatához. A súlyosan sérült, földön fekvő férfi épp rendőr ismerősének mondta el mobiltelefonon, hogy mi történt, amikor a gyilkos kést rántott, és elvágta a nyakát.

Az orvvadász ezután a kocsijával elhajtott a helyszínről. A természetjáró néhány percen belül a helyszínen meghalt, a vadászt mentőhelikopter szállította kórházba. A férfi életét a Pécsi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján mentették meg. P. Máriót a Zengő bevetési szolgálat fogta el Szulimán határában. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a gyilkos a kihallgatásán azt mondta: bánja, amit tett, "de már nem lehet visszacsinálni". A tettére értelmes magyarázatot nem adott.

A vadászbaleset után készült helyszíni riportunkat itt olvashatják.

KAPCSOLÓDÓ CIKK