Vágólapra másolva!
Több önkéntessel, kétoldalas nyomtatással és a koraszülött-mentési kapacitás csökkentésével akar spórolni az Országos Mentőszolgálat.
Vágólapra másolva!

Spórolnak a mentőknél is, ennek részeként csökkentenék a koraszülött-mentési kapacitást is - ez derül ki a Magyar Nemzet birtokába került intézkedési tervből. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatójának tervei között az is szerepel, hogy felülvizsgálnák a szociális-jóléti juttatásokat, növelnék az önkéntes munkaerő létszámát, és a lehető leghosszabb időre emelnék a szállítói számlák kifizetésének határidejét.

A lap a dokumentumra hivatkozva azt írja, hogy szigorítanák a telefonok és az autók magánhasználatát, bevezetnék a kétoldalas nyomtatást és az elektronikus aláírást. Az intézkedések egy részénél azonnali végrehajtást írtak elő, de az nem derül ki, hogy az egyes lépésektől mekkora megtakarítás remélhető - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint az OMSZ főigazgatója levelet küldött a dolgozóknak a tervekről. Mártai István ebben azt írta, hogy a kiadáscsökkentésre azért van szükség, mert a dologi kiadások nem a tervek szerint alakultak, illetve a garantált bérminimumhoz nem kaptak elég támogatást.