Gázrobbanás volt egy szolnoki társasházban

14 lakót kellett kimenekíteni egy szolnoki társasházból, miután gázrobbanás rázta meg az épületet csütörtökön hajnalban. Senki sem sérült meg komolyabban.

Gázrobbanás volt és tűz ütött ki Szolnokon egy társasházi lakásban csütörtök hajnalban. Senki nem sérült meg komolyabban, 14 lakót kimenekítették az épületből - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy a robbanás eddig tisztázatlan körülmények között, éjfél után húsz perccel történt a Mikszáth Kálmán utcai 4 emeletes, 11 lakásos társasház egyik első emeleti lakásában. 

A detonációt a szomszédos utcában található megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletben lévő dolgozói is hallották - tette hozzá. A helyszínre a 3 perc alatt kiérkező szolnokiak mellett Ceglédről is vonultak tűzoltóegységek.

Az épületből tíz felnőttet és 4 gyereket menekítettek ki. Az elsődleges információk alapján senki sem sérült meg komolyabban, a lakás tulajdonosa szenvedett egyedül 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést. Az otthon tartózkodókat a tűzoltók légzőkészülékek segítségével mentették ki a házból.

A felrobbant lakás teljesen kiégett és használhatatlanná vált - fogalmazott a zászlós. Közölte: az éjszaka folyamán az ingatlan többi lakója sem térhet haza, valamennyien rokonokhoz mentek. Éjszaka a rendőrség biztosítja a helyszínt, reggel a katasztrófavédelem és a rendőrség szakemberei statikusokkal vizsgálják meg az épület állapotát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK