Kisiklattak éjjel egy vonatkocsit Sopronban

Vágólapra másolva!
Péntek éjszaka kisiklott egy vonatszerelvény Sopronban a Frankenburg út és a Béke út közötti gyalogos átkelőnél. Egy a sínre rakott olajtartályt gyűrt maga alá, senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

„December 27-én pár perccel 23 óra előtt a Soproni Vasútállomásról tartott egy egykocsis szerelvény a Béke út felőli vonalon, amikor az átjárónál egy nagy csattanást követően kisiklott. A kocsi nem borult fel, az eleje viszont a sínek közé szaladt, a vasúti átjárótól, körülbelül 25 méterre állt meg. Úgy tűnt, hogy utasok nem voltak a vonaton. A tűzoltók, rendőrök és a műszaki mentők hamar kiérkeztek a helyszínre” – írja a Kisalföld két olvasójára hivatkozva.

A GYSEV Zrt. szóvivője szerint az utasok nélkül közlekedő motorkocsi tegnap este 22.55-kor siklott ki az első forgóvázával. A szóvivő szerint a vonat azért siklott ki, mert ismeretlenek a sínszálak mellet elhelyezett olajtartályt a sínpályára rakták, a motorvonat pedig maga alá gyűrte. "A kisiklás során személyi sérülés nem történt, a műszaki vizsgálat ideje alatt és a motorkocsi elszállításáig vágányzár volt a Sopron-országhatár szakaszon” – mondta Rázó László a Kisalföldnek.