Felfüggesztették az ELTE HÖK-öt

Vágólapra másolva!
Törvénytelenség gyanúja merült fel a hallgatók adatainak kezelésével kapcsolatban, ezét felfüggesztette a listázó HÖK-öt Mezey Barna rektor.
Vágólapra másolva!

Mezey Barna rektor felfüggesztette az ELTE BTK hallgatói önkormányzatának működését - írja az Index.hu Fábri György, az ELTE közkapcsolati rektorhelyettesére hivatkozva. Fábry szerint az ELTE rektora törvényességi felügyeletet ellátó kötelezettségénél fogva hozta meg a döntést, mivel a hallgatók adatainak kezelésében törvénytelenségek gyanúja merült fel.

A gyors döntés oka a kedden előkerült lista, amelyet a HÖK elnöksége titokban vezetett a diákokról. Ebben az elsőévekről néhány szavas jellemzések mellett politikai hovatartozásukra, vallásukra, származásukra vagy szexuális irányultságukra vonatkozó adatokat is nyilvántartottak.

Bár még csak gyanúról van szó, az ELTE-nek meg kell védenie a hallgatóit, a rektor ezért hozta meg a döntést, mondta Fábri. Mint elmondta: nemcsak a lista készítése, de annak nyilvánosságra kerülése is súlyos aggályokat vet fel. Mezey Barna, az ELTE rektora emellett bejelentést tett az illetékes hatóságoknál, hogy a jogsértő adatkezelés ügyében eljárjon.