Bocsánatot kért az MSZP a Tárkitól a bakiért

Vágólapra másolva!
Elnézést kért az MSZP, amiért egy sajtótájékoztatón a párt egyik politikusa helytelenül azt állította, hogy a Tárki közvélemény-kutató a - milliárdos kormányzati megrendeléseket kapó - Századvég-csoportba tartozik.
Vágólapra másolva!

"A tévedésünkkel okozott kellemetlenségért az érintettektől ezúton bocsánatot kérünk" - írta a szocialista párt szombati közleményében a Tárki közvélemény-kutatóról csütörtökön mondottakról.

Lukács Zoltán szocialista parlamenti képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján a Tárki legfrissebb felmérésének eredményéről (amely szerint az MSZP támogatottsága évtizedes mélyponton áll) azt mondta: a Tárki a Századvég-csoport tagja, amelynek milliárd forintot adott a kormány anélkül, hogy nyilvánosságra hozta volna, mit teljesít ezért a csoport. "Most már világossá vált, hogy mit teljesít" - jelentette ki.

A Tárki vezérigazgatója, Tóth István György pénteken nyilvános bocsánatkérésre szólította fel az MSZP-t, mondván: az intézet magyar magánszemélyek tulajdonában áll, és semmi köze a Századvéghez. A párt pénteken elismerte a tévedést, és visszavonta az állításait.

Az, hogy a kormányzathoz több szálon kötődő Századvég összességében milliárdos nagyságrendű megrendeléseket kap a kormánytól, igaz - az [origo] e tárgyban írt cikkeit itt, itt és itt találja.