174 ezer gyűrűt árverez el a NAV

Vágólapra másolva!
Közel 16 millió forint értékben árverezne el gyűrűket a NAV. Az ékszereket Indiából küldték Magyarországra, de a Liszt Ferenc reptéren nem jelentkezett értük senki.
Vágólapra másolva!

Elektronikus árverésen értékesíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pest Megyei Adóigazgatósága azt a csaknem 174 ezer gyűrűt, amelyet nem vett át a címzettje - közölte az adóhatóság kedden. A több mint fél tonnás, csaknem 16 millió forint értékű ékszerszállítmány Indiából érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ám azt a csomag címzettje nem vette át. A NAV elektronikus árverésen értékesíti a gyűrűket, a befolyó pénz az államkasszába kerül.

Az érdeklődők a NAV elektronikus árverési felületén, a www.arveres.apeh.hu weboldalon licitálhatnak, ahol az árukészletről részletes információk és fényképek is megtalálhatók. A csomagban jó minőségű, szépen megmunkált köves gyűrűk voltak, amelyek többsége aranyszínű bizsu.

Az adóhatóság azért döntött az árverezés mellett, mert a magyar címzett úgy nyilatkozott, hogy nem ő rendelte az árut, így azt nem is vette át. A csomagról az indiai feladó szintén lemondott, a szállítmányozó pedig felajánlotta azt a magyar állam javára.

A NAV 5 éve működteti az elektronikus árverési felületet, ahol döntően ingóságok, főként gépjárművek kerülnek kalapács alá. A közép-magyarországi régió adóigazgatóságai által tavaly itt értékesített mintegy 1700 vagyontárgyból közel 640 millió forint árbevétel folyt be az államkasszába.