Vágólapra másolva!
Több milliós jutalmakat kaptak a fővárosi cég- és intézményvezetők közül többen idén, még a nyaralási szezon előtt, írja a Hír24.
Vágólapra másolva!

Több millió forintos prémiumot kaptak az önkormányzati cégek vezetői közül többen még a nyári szezon előtt, írja a Hír24. A portál a fővárosi kerületektől és a fővárosi önkormányzattól kért adatokat, háromnegyedük válaszolt.

A válaszokból kiderül, hogy csak a Fővárosi Önkormányzat több mint százmillió forintot költött jutalmakra, prémiumokra. Tavalyi teljesítményéért 2013-ban nemcsak Vitézy Dávid kapott 6 millió forintot a BKK-tól, féltestvére, Vitézy Zsófia is többmillió forintos prémiumban részesült - csak ő egy másik önkormányzati cégtől: a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjeként kapott 4 millió forintot. A pénzt akkor szavazták meg neki, amikor már tudható volt, hogy Vitézy Zsófia a Brüsszeli Magyar Intézet vezetője lesz.

Színházigazgatóként Nemcsák Károly idén 3,3 millió forint pluszpénzt kapott, Dörner György 3,7 millió forintot, Eszenyi Enikő pedig 4,3 millió forintot. A BKV vezetői összesen 22 milliót tettek zsebre.