Vágólapra másolva!
A jelentkezési lapok kitöltését az általános iskolák szervezik meg. A 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumokba közvetlenül is jelentkezhetnek a diákok.
Vágólapra másolva!

A középfokú felvételi eljárásban a diákok 4 vagy 5 évfolyamos gimnáziumokba, szakközépiskolákba vagy szakiskolákba, valamint a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumokba adhatnak be kérelmet. A jelentkezési lapok és a tanulói adatlapok benyújtásának határideje pénteken lejár – írta közleményében az Oktatási Hivatal.

Az általános iskola 8. évfolyamán tanulók felvételi lapjainak kitöltését az általános iskola szervezi meg. A felvételi lapokat az adatok begyűjtése, ellenőrzése és rögzítése után a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben állítja össze, majd megküldi a felvételt hirdető középfokú iskolákba, a tanulói adatlapot pedig a felvételi központba.

A 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők közvetlenül is beküldhetik a jelentkezési lapjukat a megjelölt gimnáziumokba, a tanulói adatlapjukat pedig a győri felvételi központba. Az Oktatási Hivatal honlapjáról letölthetik a dokumentumcsomagot, a kitöltött nyomtatványokat pedig nem kell hitelesíteni az általános iskolában. Az általános iskola is vállalhatja a felvételi lapok kitöltését és továbbítását, ebben az esetben a szükséges dokumentumokat szintén a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben állítja össze.

Ha a jelentkező nem jár magyarországi általános iskolába (például külföldi állampolgár), akkor az egyéni jelentkezés szabályai vonatkoznak rá, a határidő esetükbe is péntek. A jelentkezési lapokat és a tanulói adatlapot ajánlott küldeményként kell postára adni.

A középfokú felvételi eljárással kapcsolatos minden információ megtalálható az Oktatási Hivatal honlapján.