A Fidesz szerint Ócsáról is Gyurcsány tehet

Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint az ócsai lakópark a Gyurcsány-korszak szimbóluma.
Vágólapra másolva!

A nagyobbik kormánypárt pénteken reagált a szocialista Korózs Lajos nyilatkozatára, aki szerint a kormány szociális lakóparkja megbukott, a kabinet pedig beismerte, hogy csúfos kudarcba fulladt az elképzelése.

A Fidesz közleményében úgy fogalmazott, hogy a Gyurcsány-korszak a magyar családokat teljesen kiszolgáltatta a külföldi bankok érdekeinek és devizacsapdába taszította őket. „Az ócsai lakóparkban otthonra lelt családok, ha a Gyurcsány-kormányon múlt volna, most földönfutók lennének” – írták. „Ma ugyanaz a Gyurcsány-koalíció gúnyolódik ezeken a családokon, amelyik hagyta, hogy a bankok becsapják az embereket és elvegyék otthonaikat" – olvasható a kommünikében.

A Népszabadság meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a kormány katasztrófa sújtotta területekről kitelepítettek átmeneti szállásává minősítette át az ócsai szociális lakóparkot.

Az ócsai lakópark egy azok közül a nagy állami, kormányzati projektek, átalakítási kísérletek közül, amelyeket nem sikerült jól lemenedzselnie az Orbán-kormánynak, az ezeket áttekintő összeállításunkat itt olvashatják.

A károsult családok 2013 nyarától kezdve az eddig megépült 80 lakóházból 42-be költöztek be. A homokvidéken épült házak takarosak, néhány előtt autó áll. A bérelt házakon fából készült, díszes utcanévtáblák vannak, az üres épületek falait nem díszíti semmi. Az udvarokon pár tárolón, babakocsin, a télire megvett fán kívül szinte semmi sincs. Az utcákon kutyák kószálnak, embert alig látni.