300 ezerért lehetett nyelvvizsgát venni a Corvinuson

Vágólapra másolva!
Három nyugdíjas tanár is bíróság elé állt a két éve leleplezett nyelvvizsgagyár ügyében.
Vágólapra másolva!

Bíróság elé álltak a Corvinus Egyetemen leleplezett nyelvvizsgagyár résztvevői. A vádirat szerint olajozottan működött a bűnszervezet, amelynek segítségével még a legbutább vizsgázónak is sikerült a nyelvvizsgát letenni – írja a Blikk.

A lap szerint a 300 ezer forintot kifizető ügyfelek a hivatalos írásbeli vizsgára el sem mentek, nekik egy külön időpontban kellett megírniuk a vizsgát, azaz lemásolniuk az előre megkapott válaszokat. Az ügyfeleknek Cs. Zoltán nyelviskolájában kellett jelentkezniük a vizsgára, ő kocsival vitte őket Budapestre.

Az egyik gyanúsított együttműködött az ügyészséggel, és elmondta, hogy a szóbeli vizsgán a 300 ezres „kuncsaftoknak" üres papírt kellett beadniuk, csak a nevüket kitöltve, majd a vizsga végeztével a vizsgabizottság tagjai adategyeztetés ürügyén ott tartották őket a teremben, ahol közösen kitöltötték a feladatlapokat.

A Corvinus Élelmiszer-tudományi Kara nyelvi központjának három tanárnője is a vádlottak között van, de ők tagadják, hogy közük lett volna a bűnszervezethez.