Vágólapra másolva!
Elszállítják a fővárosi Széll Kálmán téren talált második világháborús robbanótestet. Hétfő délután egy százkilós robbanótestet találtak a Széll Kálmán tér 3. szám előtt. A korlátozásokat megszüntették.
Vágólapra másolva!

A Magyar Honvédség tűzszerészezredének kommunikációs altisztje, Bátyi Edina közölte: a robbanótest egy szovjet FAB-100-as romboló bomba, amelynek hiányzik a gyújtószerkezete, így a központi gyűjtőbe szállítják. Feloldották a tűzszerészi vizsgálat idejére elrendelt lakosságvédelmi intézkedéseket, amelyek 83 lakást, egy diákotthont és több mint száz embert érintettek. Korábban 200 méter sugarú körben lezárták és kiürítették a környéket.

Kiürítették a környező lakásokat

Kiürítették a tér felé eső és a térre néző lakásokat a Margit körút 91. és a Széll Kálmán tér 10. között, valamint a Várfok utca 22. és 30. között. Emellett a Vérmező út tér felé eső oldalát lezárták a gyalogosforgalom elől.

A száz kilogrammos robbanótest Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Egy időre lezárták a teret

Késő délután lezárták a Széll Kálmán teret a Margit körúttól a Szilágyi Erzsébet fasorig. Szintén lezárták a Dékán utcát és a Várfok utcát. Hétfőn este 7 óra előtt néhány perccel megszűntek a forgalomkorlátozások. Az M2-es metró a Széll Kálmán tér megállón a korlátozás idején megállás nélkül áthaladt.

Pontosan egy hete már találtak bombát a Széll Kálmán téren, akkor 90 embernek kellett elhagynia az otthonát.