Máris Deutsch Tamás lemondását lebegtetik

Gömöri Zsolt; Deutsch Tamás Budapest, 2015. június 4.
Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke (j) beszél, melette Deutsch Tamás, az MPB alelnöke a Magyar Paralimpiai Bizottság ülésén a Magyar Sport Házában 2015. június 4-én.
MTI Fotó: So
Budapest, 2015. június 4. Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke (j) beszél, melette Deutsch Tamás, az MPB alelnöke a Magyar Paralimpiai Bizottság ülésén a Magyar Sport Házában 2015. június 4-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Méltatlannak tartja az MSZP Deutsch Tamást a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöki posztjára, még ha a fideszes EP-képviselő csak ideiglenesen tölti is be a tisztséget, miután a bizottság pénzügyi botrányai miatt sokat bírált előző elnök, Gömöri Zsolt lemondott.
Vágólapra másolva!

Az MSZP a sportvilágra nézve méltatlannak tartja, hogy Deutsch Tamás lett a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) ügyvivője. Az ellenzéki párt attól tart, hogy a paralimpiai botrányban vállalt eddigi szerepe alapján figyelmét ideiglenes vezetőként a korábbi hibák eltussolása kötheti le.

Gömöri Zsoltot váltotta

Mint arról az Origo is beszámolt, Deutsch Tamás eddigi alelnök azután lett pénteken az MPB elnöke, hogy Gömöri Zsolt a kirobbant korrupciós botrányok hatására lemondott tisztségéről. Az MPB pénteki rendkívüli közgyűlésén a tisztújítás elmaradt, Deutsch-ot 30 napra választották meg ügyvivőnek.

Gömöri Zsolt még a bizottság elnökeként június elején, mellette Deutsch Tamás akkori alelnök Forrás: MTI/Soós Lajos

Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés sportért is felelős kulturális bizottságának szocialista alelnöke emlékeztetett: Deutsch volt az, aki a bizottság alelnökeként javasolta Gömöri Zsoltnak, hogy a paralimpikonok pénzéből végtörlessze devizahitelét.

Javasolták, hát élt vele

Ezt egyébként korábban Deutsch Tamás is megerősítette, de azt mondta, a kiutalásról a konkrét döntést nem ő hozta. Elismerte ugyanakkor, hogy például

kérdés, etikus volt-e, hogy Gömöri kamatmentes hitelt kapott a szervezettől, hogy devizahitelét végtörleszthesse.

Az Origo arról is írt, hogy Gömöri már az első munkanapján a hitelét intézte a felügyelőbizottság jelentése szerint. 2012. január 27-én elnök lett, és már be is adta a kérelmet a munkáltatói végtörlesztéshez. Így sikerült rendeznie hitelét a törvényes határidőn belül, az utolsó napon.