Katonai erőket csoportosítanának át a délnyugati országrészbe

Vágólapra másolva!
Egy gyakorlat miatt csoportosít át további egységeket a Magyar Honvédség az ország délnyugati térségébe - közölte a Honvédelmi Minisztérium szerda este.
Vágólapra másolva!

A Határozott Fellépés 2015 nevű gyakorlat keretében felkészítést tartanak a katonáknak, hogy a jogszabály-változásokból adódóan hatékonyan és eredményesen tudják segíteni a rendőrség munkáját. A gyakorlat miatt

szerda éjszaka és csütörtök hajnalban, valamint napközben jelentősebb katonai konvojok közlekedhetnek Somogy és Baranya megye térségében.

Ennek nyomán forgalomkorlátozásokra is számítani lehet - írta közleményében a Honvédelmi Minisztérium, kérve az utakon közlekedők és a környék lakosságának türelmét, megértését.

A minisztérium korábban közölte, hogy csütörtökön kezdődik Magyarországon a Brave Warrior 2015 elnevezésű többnemzeti NATO hadgyakorlat is. A több héten át tartó magyar vezetésű többnemzeti, parancsnoki és törzsvezetési-, (hadműveleti) valamint éleslövészettel egybekötött harcászati gyakorlaton a következő hetekben összesen - de nem egy időben - hat nemzet katonái gyakorlatoznak Magyarországon. Az 550 katonából, 150 katonai gépkocsiból, valamint 54 szállítókocsiból - köztük több Stryker típusú lövészszállító harcjárműből - álló konvoj szerdán Rajkánál lépett be Magyarország területére.