Bohózatba kezd fulladni a római-parti mobilgát

Mobilgát, szakemberek dolgoznak a belvárost a Duna áradásától védő mobil árvízvédelmi fal kiépítésén Szentendrén
Vágólapra másolva!
Megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság a római-parti gát tervpályázatát, a fővárosi önkormányzat sokadszorra kezdheti elölről a beruházást.
Vágólapra másolva!

A Közbeszrezési Döntőbizottság (KDB) határozata szerint megállapítható, hogy a római-parti mobilgát tervezői tenderének nyertes ajánlatában ellentmondó adatok szerepelnek, ráadásul nem felelnek meg sem a pályázati feltételeknek, sem a jogszabályi előírásoknak - írta meg a Népszabadság.

A jogorvoslati eljárást az első körben vesztesnek nyilvánított Keviter Akva Kft. indította. A KDB indoklása szerint a győztes Mélyépterv Komplex Zrt. és a Viziterv Consult Kft. konzorcium az egyik helyen 160 napos határidőt vállalt az engedélyes terv elkészítésére, az ütemtervben viszont 180 nappal számoltak, míg másutt 175 nap szerepelt.

Szentendrén így épült a mobilgát, a Római parton még várat magára Forrás: MTI/Kovács Attila

A lap szerint az ajánlatkérő főváros meg sem próbálkozott az ellentmondás feloldásával. A KDB a jogsértést súlyosnak ítélte, ezért 300 ezer forint bírság és 200 ezer forint szolgáltatási díj megfizetésére kötelezték a fővárost.