Szökésben van három embercsempész

Migráns Menekült Bevándorló Keleti Migránsok és önkéntesek a Keleti pályaudvaron
Migránsok és önkéntesek a Keleti pályaudvaron
Vágólapra másolva!
Bűnszervezetben elkövetett embercsempészéssel vádol az ügyészség négy szerb férfit, akik 13, a szerb-magyar határt illegálisan átlépő migránsnak segítettek Ausztriába jutni.  Hárman szökésben vannak. 
Vágólapra másolva!

A szerb embercsempészek, ismeretlen társaikkal január 11. és február 4. között 13 migránst juttattak Ausztriába. A migránsok Ásotthalom környékén lépték át a határt. A csempészek három fuvart szerveztek meg, és fejenként ötezer angol font és tizenötezer euró közötti pénzt kértek a migránsoktól.

Az egyik, 30 éves férfi a szállította a bevándorlókat, 31 éves bűntársa megbízásából. Az egészet egy 39 férfi szervezte éves embercsempész vállalta magára, míg a legfiatalabb embercsempész „felvezetőként” kísérte a migránsokat szállító társát.

Migránsok és önkéntesek a Keleti pályaudvaron Fotó: Polyak Attila - Origo

Az embercsempészeket a járási ügyészség többek között üzletszerűen és bűnszervezetben elkövetett embercsempészéssel vádolja. A 30 éves „szállító” előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, viszont társait nem találják. Ellenük távollétükben emelt vádat az ügyészség. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd – tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.