Árokba borult egy olajszállító Százhalombattánál

Több ezer liter nyersolajat szállított a felborult kamion
Vágólapra másolva!
Megsérült annak a 32 ezer liter nyersolajat szállító járműnek a tartálya, amely hétfő reggel árokba borult a 6-os főúton Százhalombattánál, abból szivárog az olaj - pontosította a korábban kiadott információkat a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. A balesetben a sofőr a helyszínen meghalt. 
Vágólapra másolva!

Csámpai Attila szerint az első jelentésekkel szemben a 6-os főutat az M6-os autópályával összekötő úton felborult tartályautóból 200-300 liternyi olaj folyt ki az árokba, a környezetvédelmi hatóság szakemberei fogják megállapítani, hogy mennyire szennyeződött a környezet, illetve mi a teendő.

Több ezer liter nyersolajat szállított a felborult kamion Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A felborult tartálykocsi helyzetének stabilizálása után az érdi és a százhalombattai tűzoltók a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálatának irányításával megkezdték a nyersolaj átfejtését egy üres járműbe - tette hozzá a szóvivő. Közölte, a balesetben meghalt sofőr holttestét azóta kiemelték a vezetőfülkéből, a műszaki mentés befejezéséig az utat lezárták.

Az Útinform arról tájékoztatott, hogy Százhalombatta-dél csomópontjánál nem lehet az M6-osra fel-, illetve onnan lehajtani.