Az erzsébetvárosi MSZP-szervezet elnökének választott Hunvald Györgyről és a pártelnököt bíráló Szanyi Tiborról is van a véleménye Molnár Gyulának. A pártelnök szerint családon belül kell rendezni a vitákat.

Most először reagált az MSZP új elnöke arra, hogy hétfőn az MSZP VII. kerületi szervezete ismét Hunvald Györgyöt választotta meg elnöknek. Mint arról az Origo is beszámolt, egyhangúan választotta elnökké a helyi pártszervezet a korábban sokáig előzetesben is ülő expolgármestert.

Molnár Gyula MSZP-elnök reagált Hunvald György politikába való visszatéréséreFotó: Szabó Gábor - Origo

Molnár Gyula jelezte, az MSZP helyi szervezetei központi beleszólás nélkül hozzák meg a döntéséket. Megérti azt a közösséget, amelynek a vezetőjét meghurcolják, és az valamilyen módon vissza akar csapni és rehabilitálni akarja ezt az embert - mondta.

A volt erzsébetvárosi polgármestert egyhangúan választották a helyi pártszervezet elnökévéFotó: Origo

Hunvald az Origónak azt is mondta: még az is lehet, hogy 2019-ben elindul a polgármesteri posztért. Erre már Molnár Gyula úgy reagált: ha az ügynek lesz olyan közpolitikai iránya, amely érintheti a párt budapesti vagy az országos vezetését, akkor a fenntartásait fogalmazza majd meg.

A pártelnök beszélt arról is, nem akartak fegyelmit indítani Szanyi Tibor EP-képviselő, volt elnökjelölt ellen. Szanyi a napokban arról nyilatkozott, hogy Molnár jó választás a Fidesz számára, a kormánypártok az ügyészség befolyásolásán keresztül markukban tudják tartani az MSZP elnökét.

Szanyi Tiborral majd személyesen is elbeszélget az MSZP elnökeFotó: Bielik István - Origo

Molnár Gyula hozzátette: pénteken találkozik Szanyi Tiborral. Mint mondta, egy korszak lezárult, sok feladatuk van, ha bármi probléma van, azt próbálják meg családon belül megbeszélni.