Beismerés Marton Lászlótól: nem perel

Marton László
Budapest, 2016. november 3. A magyar színház- és filmművészet kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Marton László Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező Budapesten, a Vígszínházban 2016. november 3-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula
Vágólapra másolva!
Nem perel Marton László az őt ért szexuális zaklatási vádak miatt - értesült a Független Hírügynökség. Ez persze nem meglepő, az Origo már napokkal ezelőtt, elsőként megírta, hogy így lesz. Bár az, hogy nem perel, gyakorlatilag a beismeréssel egyenértékű, a döntés nemcsak várható, de logikus is: Marton számára már nem a becsület, hanem a börtön a tét.
Vágólapra másolva!

Marton László rendező nem perli be Sárosdi Lillát, vagyis azt a színésznőt, aki elsőként állt a nyilvánosság elé, és előbb még csak név nélkül, majd néven nevezve beszélt az őt ért zaklatásról - írta a fuhu. A lap szerint az ügyvédje, Bánáti János tanácsolta ezt neki, arra hivatkozva, hogy a pernek semmilyen Marton számára pozitív végeredménye nem lehetne.

Biztos volt, hogy nem perel

Semmi meglepetés nem történt, mi már pénteken megírtuk, hogy Marton nem fog perelni. A lebukása utáni - körmönfontnak szánt, de meglehetősen zavaros és magyartalan közleményében - ugyanis maga sem állított ilyet. Mindössze annyit írt: „kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére”. A megfelelő lépéseket pedig megtette: lemondott a színművészetin a tanári posztjáról, a Vígszínházban pedig a főrendezőiről. Közleményei szerint csak ideiglenesen, de azt is megírtuk már akkor: nyilvánvaló, hogy vége.

Már nyolc fiatal nő jelentkezett, hogy bántalmazta őt Marton László Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Beismerés

Azzal, hogy Marton László úgy döntött, hogy nem perel, gyakorlatilag beismerte, hogy szexuálisan zaklatta a fiatal nőket. Immár

nyolcan vannak, akik zaklatással vádolják őt,

és egyelőre megtippelni se lehet, hogy még hányan jelentkeznek. Marton számára most már nem az a tét, hogy egy magánvádas perben megvédi-e a becsületét, hanem az, hogy megússza-e a börtönt.